Kirkkokonsertteja, lohikäärmeitä, kynttilöitä ja kellonsoittoa.

Näin talvisaikaan tulee mieleen etsiä tapahtumatarjonnasta virkistystä. Selasin Feissarin (Meta) tapahtumailmoituksia ja huomiota kiinnitti kynttilöillä valaistu konsertti-ilmoitus. Helsingin Tempppeliaukion kirkossa soitetaan Goldplay Meets Imagine Dragons -musiikkia. Tilasin FC:n kautta seuraavaksi päiväksi lipun, raha meni tililtä. Pukeuduin kirkkoon sopivaan mustaan leninkiin ja mustaan villakankaiseen takin ja lähdin ajoissa linja-autolla Porvoosta Helsinkiin. Elinkumppania ei ko. konsertti innostanut, hänellä oli harjoitukset. 

#Temppeliaukion kirkko, Coldplay Meets Imagine Dragons

Temppeliaukion kirkon torilla oli paljon väkeä,  konsertteja oli kaksi samana päivänä, toinen salillinen tuli ulos ja myöhempi yleisö parveili ovilla kunnes pääsi sisälle. Nettilippu vain puhelimesta esille ... mutta sitten lippua ei ollutkaan missään. Koetin sähköpostit ja mahdolliset piilot puhelimessa mutta lippu ei tullut esille. Ei tullut mieleen tarkistaa ennen kuin lähdin konserttilipun tilanne. Hikoilin puhelimeni kanssa ovella ja manailin että näinkö tässä nyt kävi, että pitää palata kotiin konserttia kuulematta. Rohkaisin mieleni ja tukeuduin konsertin henkilökuntaan ja hän myös yritti saada lippua esiin. Keksin kysyä jos voi tarkistaa nimellä että jos heillä on joku tiedosto josta voi tarkistaa osallistujat. Ja Ihme tapahtui ja osallistujaluettelo oli olemassa netissä ja näin nimeni oli listalla. Temppeli oli tupaten täynnä väkeä ja liput loppuunmyyty. Pääsin istumaan varaamalleni paikalle lähelle esiintyjiä. 

#Temppeliaukiion kirkko, kynttiläkonsertti

Kirkkosali loisti kauniina tuhansien led-kynttilöiden valaisemana. Minun tuurillani, vaikka olin varannut hyvän paikana, edessäni istui pitkiä ihmisiä ja yritin heidän välistä kurkistella esiintyjiä. Edessäni olevalla penkillä istui nuoripari, rouvalla oli kaunis burgundinpunainen satiininen iltapuku, hyvin avonainen ja hihaton. Hän paleli ja joutui kesken kaiken hakemaan päälleen takin jonka oli jättänyt naulakkoon.

Esiintyvä kamariorkesteri soitti Coldplay -musiikkia, he puhuivat suomea. Soitanto oli taitavaa mutta hengetöntä. Kaunis musiikki ja loimottavat kynttilät loivat tunnelmaa ja mieleen tuli lohikäärmeasioita joita yleisö mietiskeli esiin. 

Aika hyvä kynttiläkirkko, saivat hyvät applodit. 

Kirjoittaja Tähtisade


Onneksi olin ottanut takkini mukaan penkille, naulakoilla oli kauhea ryysis, mustia talvitakkeja oli joka lähtöön, jokaiselle jotakin.

Seuraavalla viikolla kävin Porvoon Tuomiokirkon konsertissa jonka järjestivät Kanttorit. Konserttiin oli vapaa pääsy, kolehtia kerättiin yhteisvastuukeräykeen. Kevyttä klassista soitettuna ja laulelttuna, taitavaa tunnelmointia. Kiva piristys oli kappale Edeweis soitettuna kelloilla. Oikeasti ihan erilaiset kirkkokonsertit, mutta yhtä viihdyttävät. 


Kommentit

  1. Hyvältä kuulostavia konsertteja. Molemmat kirkotkin tuttuja ja tyyliltään aivan erilaisia. Temppeliaukio on leimautunut konserttikirkoksi akustiikkansa vuoksi. Kuvasi toivat vahvaa tunnelmaa esiin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten päädyimme käymään Turkissa tämmöisenä aikana.

Miniloma Hesassa

Teneriffalla auringonpaahteessa