Turkin Lyykian reissun anteja

On kulunut kaksi viikkoa kun palasimme kotiin TSS Lyykian kierros ja viikko rantahotellissa-matkalta. Koimme ja näimme paljon erilaisia asioita käydessämme apostoli Paavalin jalanjäljissä, Turkkilaisissa maailmanperintökohteissa, antiikin ajan ihmeitä. saimme runsaan paketin tietoja alueen historiasta.

Kohteita joihin tutustuimme olivat: Pyhän Nikolauksen kirkko, Xanthos, Karian valtakunnan kalliohaudat, Efesos, Celsuksen kirjasto, Hadrianuksen temppeli ja amfiteatteri, Artemis-temppeli, Pamukkale, Karpuzkaldiran-vesiputous. Yövyimme kuudessa eri hotellissa ja vielä vietimme viikon Turkin Rivieran Miarosa-rantahotellissa.

Rahaa olimme varanneet mukaan mielestämme reilusti, mutta ostoksia tuli tehtyä enemmän kuin oli suunniteltu. Onneksi on keksitty raha-automaatit. Raha-automaatti antoi seteleitä, Turkin liiroja, euroja tai dollareita jos oli mukana VISA-kortti tai jokin muu luotollinen pankkikortti.

Miarosa-hotellin rantapuistoa-




Teimme myös ostoksia, mattotehtaalta ostin hauskan kelim-paloista kootun käytävämaton olohuoneeseen 500€lla. Koska reissun aikana oli lämpöisempää kuin uskoin, ostin kaksi kevyttä puseroa pidettäväksi: valkoisen puuvillaisen paidan joka oli käsin ommeltu ja somistettu käsin virkatulla pitsillä, sekä viidakkokuvioisen tunikan ja kullanvärisen käsilaukun. Mausteita ja saframia oli edullisesti tarjolla pyöreissä "kakuissa". Ruusuvettä ja toilettivettä sekä oliivi-vartalovoidetta hankin myös ja aurinkovoidetta. Lakum-makeisia ja nugaata piti myös ostaa. Halpoja ohuita puuvillaisia nilkkasukkia sekä miehelle kalsonkeja, Puhumattakaan teestä. Yrttiteetä jossa on kuivattuja kukkia ja yrttejä ja joka maistuu keitolta ja pitää nälkää, flunssateetä jossa on eukalyptusta ja rauhoittavaa laventeli-sinimarja-teetä. Teet oli kaupassa irtonaisina isoina kekoina ja niistä ne kauhottiin muovipusseihin. Kotona siirsin teet lasipurkkeihin joissa ne säilyvät hyvin.

Sitrushedelmäpuissa oli kypsymässä hedelmiä, jotka saivat veden kielelle.

Läheisen kaupungin torilta sai hyvänmakuisia tuoreita mansikoita.

Ranta-aluetta vartioivia enkelipatsaita.

Meille esiteltiin paikallisia marjaviinejä joita ostettiin kahta laatua, ja pari hiottua pisaranmallista malakiittihelmeä DIYkorvakoruiksi. Tarjolla oli myös koruja ja nahkatakkeja -ne sai nyt jäädä. Tarjolla oli luksuskorua 26000€, ja eräs timanttikoru kiinnosti ja myyjä alensi hinnan 6000€sta 2000€ koska olivat sulkemassa liikettä, mutta ei meillä ollut niin paljon ajateltu nyt käyttää rahaa.

Rantahotelliin majoittuessamme meni pari päivää ensin selvitä kiertomatkan rasituksista, aika rankka reissu oli. Onneksi Miarosassa oli spa ja tarjolla turkkilaista hierontaa. Tilasin meille kummallekin hierontahoidot, että kävisimme niissä yhdessä, mieheni ja minä. A. kuitenkin sai tarpeeksi kokeilu- kerrasta, joten jouduin käymään itse neljä kertaa tunnin käsittelyssä kun olin sellaiset varannut hintaan 250€. Minut tutki ensin spa.n lääkäri ja sain hyvän koko kehon fysioterapian. Kiertoviikon rasitus oli saanut selkärankani menemään ihan kieroon ja hieroja hyppi selkäni päällä saadakseen selän oikenemaan ja naprautti rangan lukkoja. Lymfahieronta sai turvotukset katoamaan ja tarkoilla sormilla hieroja löysi koronan jättämiä kovettumia jaloista ja selästä, niitä hän napsutteli rikki, kalkkipiikkejä lapaluitten reunoista. Lahjaksi sain rauhoittavan harmaan kasvonaamion.

Ruoka oli hyvää mutta osasin syödä sopivasti ja paino oli yhtä monta kiloa matkalta palattua kuin lähteissä. Iholle tuli kevyt rusketus koska oli lämmin niin uimapuvulle oli käyttöä rannalla. Viimeksi kun kävimme Turkissa TSS Kappadokian kiertomatkalla, sain palattuamme hirveän flunssan, mutta nyt se ei toistunut ja flunssatee sai vielä jäädä varastoon. 

Olemme tyytyväisiä reissun antiin, riittää muisteltavaa ja miettimistä vielä pitkäksi aikaa.😅



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten päädyimme käymään Turkissa tämmöisenä aikana.

Miniloma Hesassa

Teneriffalla auringonpaahteessa