ARS FENNICA 2023

 KIASMA, Suomen nykytaiteen museo, Finland Contemporary art museum, sittelee Ars Fennica-taidekilpailun osallistujien teoksia 8.9.2023- 28.1.2024 aikana. Ars Fennica on Suomen merkittävin kuvataidekilpailu. Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö ARS FENNICA jakaa 50 000€ kuvataidepalkinnon joka toinen vuosi. Näyttelyssä Kiasmassa on esillä viiden kuvataiteilijan teoksia, kansainvälinen palkintolautakunta valitsee palkinnonsaajan. Näyttelyn päätyttyä myönnetään lisäksi yleisötunnustus, jonka saajaa kävijät voivat äänestää näyttelyssä.



Ars Fennica näyttely on nähty Kiasmassa aiemmin viisi kertaa ja ehdokkaita on ollut Suomen, Pohjoismaiden ja Baltian maiden taiteilijoita. Tänä vuonna ehdokkaina ovat: Henni Alftan, Emilija Skarmulyte, Tuomas A.Laitinen, Lap-See Lam ja Camille Norment. (linkki)

Ars Fennica 23 näyttelyn avasi Kulttuuriministeri Sari Multala


Syyskuun alussa näyttely avattiin Kiasmassa perinteisin menoin. Juhlapukuinen näyttelyn yleisö otta mielet avoimina vastaan Kiasman uuden näyttelyn anteja. Näyttelyn avasi kulttuuriministeri ja musiikkiakin oli tarjolla: Ilon yhtye soitti melodista musiikkia ja Loppuillan ohjelmasta vastasi DJ JONNA.

Ars Fennica kuvataidepalkinnon ehdokkaat näyttelyn avajaistilaisuudessa KIASMASSA.

No, ensin piti hakea juotavaa, tarjolla oli viineja ja muitakin juomia, juomatarjoilu toimii omakustannusperiaatteella, kukaan ei pakota juomaan mitään ja myös raikasta vettä oli ilmaiseksi tarjolla. Ostin kuitenkin tilkan  hyvää valkoviiniä ja etsiydyin ikkunanvieruspöytään jossa näin että oli jotakuinkin ikäisiäni naisia seuraamassa avajaisohjelmaa ja meillä riitti mukavaa juttua yhdessä vaikka oltiinkin ventovieraita.

Puheitten jälkeen saimme tutustua uuteen näyttelyyn joka on sijoitettu neljännen kerroksen neljään näyttelysaliin. Ars fennica taiteilijat ovat kaikki hyvin erityylisiä ja käytyäni näyttelyn läpi oli haastavaa niistä vaita mieleisensä. Ei heitä turhaan valittu taidepalkintoa saamaan niin hyviä he kaikki ovat. Kannattaa käydä katsomassa näyttely itse osallistua kävijäkilpailuun

ARS Fennica, Kävin viime lauantaina Kiasmassa ja katselin läpi kaikki kilpailijoitten salit, ja valitsin mielestäni mieluisimman. Sain kassalta kortin jonka sain tiputtaa valitsemani taiteilijan laatikkoon joka sijaitsee taideteosalien käytävällä. Kerron sitten kun tulokset julkaistaan mitä äänestin ja ketä.

Blogin kirjoittaja Tähtisade


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten päädyimme käymään Turkissa tämmöisenä aikana.

Miniloma Hesassa

Teneriffalla auringonpaahteessa