OIKEA PRINSESSA



Viime viikolla kävin mieheni Antero kanssa omakustanteisella Viking Club-risteilyllä "Päivä Tukholmassa". Poikkesimme laivan tultua satamaan Tukholman Fotografiskaan katselemaan Peter Lindbergin valokuvien näyttelyä, sieltä lähdimme kävelemään eteenpäin, ensin ajattelimme Skeppsholmeniin jossa on museoita käydä, mutta satoi vettä ja kävely ei isommin innostanut. 

Näimme sitten ison torvisoittokunnan marssivan kadulla juhlavetimissä ja heitä johti naishenkilö joka johti soittokuntaa taitavasti sauvaa pyörittäen marssien ensimmäisenä. Mietin siitä että onko hän itse kuningatar tai kruununprinsessa marssia johtamassa, mutta hän huikkasi että ei, ei hän ole, hän on vain saman näköinen kuin prinsessa. Kuvat omia kuvia otettu Tukholman kuninkaalisesta puutarhassa.

Soittokunnan marssittua ohi poikkesimme kuninkaalliseen puutarhaan ja ihailimme sen kaunista kukkaloistoa.


Eilen, näimme mediasta kuinka Loviisaan, jossa oli viime kesänä asuntomessut, oli kutsuttu Ruotsin kruununprinsessa Viktoria vihkimään uuden asuma-alueen toria joka on nyt Viktoria-aukio(linkki)

Olen flunssassa kotona covid-oireissa ja ei voinut ajatella lähteä Loviisaan katsomaan kun sinne tuli oikea prinsessa. Voi kun olisinkin päässyt tapahtumapaikalle.

Prinsessalla oli päällään kauniit vaatteet jotka hän oli valinnut lempiväreistäni tumman vihreä, tummanpunainen ja tumman sininen. Oikea prinsessa Viktoria edusti kuningashuonetta komean miehensä prinssi Danielin kanssa. Kansaa oli saapunut oikean prinsessan reitille seuraamaan häntä, lapsia oli paljon mukana. Näimme mediasta kuinka hän tervehti prinsessapukuista pikkutyttöä, ja sai lapsilta lahjaksi kukkia ja piirustuksen, ja varmasti muistavat koko ikänsä tapaamisen .




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten päädyimme käymään Turkissa tämmöisenä aikana.

Miniloma Hesassa

Teneriffalla auringonpaahteessa